Все корисне для ваших улюбленців

    Безпека у застосуванні таблеток і ошийника для захисту від екзопаразитів

    Безпека у застосування одночасно таблеток Bravecto і ошийника Scalibor для захисту від ектопаразитів у собак

    Ви захищаєте вашу собаку таблетками Bravecto? Звичайно, засіб чудово діє від бліх і кліщів, ваша собака не хворіє, але після прогулянки ви бачите живих кліщів, які ще не встигли “попоїсти”, а тому ще живі (згідно механізму дії діючої речовини) і комарі часто надокучають, тому необхідно захистити вашого улюбленця з допомогою місцевого засобу, а саме інсекто-акарицидного ошийника. Представляємо вашій увазі ошийник Scalibor, який діє до 6 міс, не містить неприємного запаху і не боїться води. Щодо безпеки одночасного згодовування таблеток і одягання ошийника читайте далі у статті...

    Згідно досліджень, результати яких поданої на сайті Biomedcentral, які проводились в Квінсленді, Австралія (https://parasitesandvectors.biomedcentral.com/articles/10.1186/1756-3305-7-105), виявили результати одночасного застосування таблетки Bravecto та ошийника Scalibor та їх вплив на клінічний стан тварини.

    Bravecto ™ (fluralaner; MSD Animal Health) - це новий системний ектопаразицид для собак, який забезпечує тривалу дію проти бліх та кліщів після одноразової пероральної дози. Протектор-баланс Scalibor ™ (deltamethrin; MSD Animal Health) - це ошийник, який захищає від бліх і кліщів, і який часто використовується для профілактики лейшманіозу.

    Дане дослідження було проведено для визначення безпеки одночасного застосування BravectoTM та ScaliborTM Protectorband при рекомендованих режимах дозування.

    Висновки

    Протягом усього періоду дослідження протягом 24 тижнів клінічних досліджень одночасне лікуванням Bravecto ™ у собак і використанням ошийника Scalibor ™ було ефективним і легко переносилось твариною.

    Bravecto ™ (fluralaner) - це новий системний інсектицидний та акарицидний препарат. Численні дослідження, в тому числі нещодавнє польове дослідження у собак, показали, що одна доза флураланера, що вводиться перорально як жувальну таблетку, забезпечує боротьбу з блохами та кліщами протягом 12 тижнів.

    Захисний ошийник Scalibor ™ (активний інгредієнт: дельтаметрин) - це комір, який забезпечує ефект протягом 6 місяців проти ектопаразитів, комарів.

    Для захисту собак від кліщів та бліх, а також від укусів комарів, обидва продукти можуть вводитися одночасно. Це дослідження було проведено серед здорових собак, щоб підтвердити безпеку одночасного застосування препаратів Bravecto ™ та Scalibor ™

    Методи дослідження

    Дослідження проводилося в Квінсленді, Австралія, після отримання дозволу відповідних регулюючих органів (Департамент сільського господарства, рибальства та лісового господарства штату Квінсленд, затвердження № CA 2013/06/701).

    Двадцять здорових собак чоловічої та жіночої статі різних порід випадковим чином було призначено для двох груп. У перший день собакам досліджувальної групи одягнули ошийник Scalibor ™ Protectorband і згодували Bravecto ™ (fluralaner) жувальну таблетку, тоді як собаки контрольної групи залишилися без лікування. Собакам досліджувальної групи вводили Bravecto ™ другий раз на 84 день. Фактичні введені дози флураланера становили 27 - 50 мг / кг BW. За усіма собаками ретельно спостерігали за загальним здоров'ям протягом першої години після лікування та були обстежені ветеринаром на 6, 12, 24, 32, 48, 56, 72, 80, 4, 6, 8, 10 днів після кожної дачі таблетки Бравекто. Ветеринар обстежує поведінки, шерсть та шкіру, включаючи місце розташування ошийника, рухливість, дихання, очі, вуха, ніс, порожнину рота, слизові оболонки, час наповнення капілярів, пальпація пульсу, блювота, фекалії та сечу, присутні відхилення. Клінічні спостереження передбачали охоплювати період найвищого системного впливу флюраланера і час найвищої ефективності ошийника Scalibor ™ Таким чином, клінічні ознаки, пов'язані з одночасним використанням, швидше за все, будуть очевидними в ці моменти часу. Верифікація продовжувалась на 27, 55, 83, 111, 139 та 168 дні дослідження (обстеження включало оцінку аномалій поведінки, переміщення, аускультацію серця та легенів, частоту серцевих скорочень, частоту дихання, пальпацію пульсу, слизові оболонки, час наповнення капілярів, пальпацію живота, поверхневих лімфатичних вузлів, шкіри, очей, вух, носа, рота, зубів, язика, ануса, піхви, отвора пеніса, молочних залоз, яєчка, суглобів, лап, температури прямої кишки) та загальні спостереження за здоров'ям проводили у всіх собак два рази на день. Лікар фіксував усі зареєстровані параметри та всі клінічні результати щодо їх зв'язку з лікуванням Bravecto ™ та / або Scalibor ™. Маса тіла була зафіксована щотижня.

    Щомісяця собаки в обох групах отримували моксидектин перорально при мінімальних дозах 3 мкг / кг крові для профілактики серцевих гельмінтів. Були відсутні клінічні ознаки у досліджувальних або контрольних групах собак при дачі моксидектину.

    Результати

    Протягом 24-тижневого періоду дослідження не було клінічних проявів, пов'язаних із одночасним лікуванням Bravecto ™ у собак і ошийником Scalibor ™ Protectorband.

    У дослідній групі спостерігались одиночні випадки незначних локалізованих шкірних реакцій на місці носіння ошийника, які, як вважалося, були пов'язані з механічним впливом коміра. Ці спостереження не є несподіваними у собак, що носять коміри та відповідають інструкції з виробу; жоден з ошийників не потрібно було знімати. Жодних інших клінічний результатів, пов'язаний із застосуванням одного продукту або одночасного застосування препаратів Bravecto ™ та Scalibor ™ Protectorband, не спостерігалось. Не було виявлено очевидних змін маси тіла тварин під час дослідження (середня маса тіла групи, що оброблялася, становила 17,3 кг попередньої обробки на день -1 та 18,1 кг на 168 день).

    Отже, згідно досліджень можна зробити висновок, що застосування одночасно ошийника Scalibor та таблеток Bravecto є безпечним для вашого улюбленця, не впливає на загальний стан тварини. Проте необхідно пам'ятати про індивідуальну непереносимість собаки до препарату і розвитку побічних реакцій, вказаних в інструкції!!!

    Про нас

    Наше покликання - дбати про здоров’я і комфортне життя домашніх улюбленців.

    -------------------------
    79000 м. Львів, вул. Гречана, 14

     +38(098) 6160465

    +38(098) 8612127 - менеджер по роботі з інтернет замовленнями

    +38(098)701 11 94 - менеджер по роботі з розплідниками

    info@vetland.com.ua

     

    Засоби гігієни

    © 2018 VetLand. Всі права захищено. Створення сайту: Дзиґа