Все корисне для ваших улюбленців

    А ви знаєте як розрізнити котика шотландця від британця?

    Ви бажаєте в домівку придбати британського або шотландського котика? А вам відомо, що це дві різні породи з характерними відмінностями. В нашій статті подано головні відмінності, на які ви можете звернути увагу при придбанні улюбленця.

     

    Обидві породи у людей, які не займаються розведенням кішок, асоціюються з м’якими плюшевими кошенятами. Однак шотландці і британці – це зовсім різні представники котячого світу зі своїми зовнішніми особливостями і звичками.

    Британська кішка має багату історію, яка починається з 1880 року, коли представники цього різновиду з’явилися в Лондоні, а в 1898 році першому коту дали родовід. Шотландські з’явилися пізніше – в 1961 році, коли у кішки фермера Мак-Кре народилося біле кошеня з незвичайними вухами. У 1966 році породу визнали офіційно.

    Основна відмінність – форма вух

    Це головна і найяскравіша відмінність цих двох порід. Британці народжуються тільки з вухами невеликого розміру, стоячими, кінчики злегка заокруглені. У шотландців вони також невеликого розміру. У британців від кінчика носа до кінчика вух має вийти трикутник, а вуха, відповідно до стандарту породи, не повинні виходити за межі контуру голови. Це головне, але не єдине, чим відрізняється британська кішка від шотландської. Також існують особливості інших частин тіла.

    2.jpg  

    • Тіло. Обидва представники володіють прекрасним спортивним тілом: грудна клітка розвинена і широка, масивна, але у шотландців вона рівна від плечей до тазу, має більш округлі форми.

    • Лапи. У британців товсті й короткі, саме тому тварина виглядає занадто масивною, подушечки лап круглі й великі. У шотландської породи лапи мають середню довжину, вони стрункі і пропорційні тілу, хоча подушечки такі ж, як у британських побратимів.

    • Голова. У британської вона кругла з добре розвиненими вилицями, а друга порода володіє чітким підборіддям і незвично сильною щелепою. У шотландській вона нагадує голову сови (це одна з головних відмінностей).

    • Хвіст. Ця частина тіла також допоможе розрізнити: у британців він значно товщі і коротші, кінчик закруглений, а у шотландців середньої товщини і гнучкий.

    • Очі. І у тих і у інших вони круглі, посаджені широко, така особливість є тільки у представників британців і шотландців. Других професіонали наділили виразом «babyface», тобто як у дитини, колір може бути різним, це залежить від забарвлення.

    Особливості розведення: шотландська порода

    Незважаючи на те, що обидва представники котячого світу шалено схожі зовні, їх ні в якому разі не можна схрещувати, інакше можна втратити породну чистоту.

    Якщо з британськими кішками проблем не виникає, то шотландські можуть народити слабке потомство з дефектами, якщо в в’язанні брали участь висловухі кіт і кішка. За правилами розведення один представник повинен бути висловухий, а другий прямовухий.

    Як вибрати кошеня

    Не дивно, що в більшості випадків питання про відмінності між двома породами виникає перед покупкою кошеня. Звичайно, можна подивитися фото, чим відрізняється британська кішка від шотландської, але важливо знати, що не тільки зовнішні дані вказують на приналежність до однієї з порід. Якщо ви відчуваєте складнощі у визначенні породи, ви завжди можете звернутись до фахівців мережі ветеринарних клінік "ОлВет".
    Перед покупкою необхідно звернути увагу на ціну, так як зазвичай британці коштують на порядок дорожче, але це не завжди так. Багато що залежить від чистоти і наявності родоводу, а також документального підтвердження.

    Правила

    • Потрібно обов’язково потримати кошеня на руках – якість і довжина вовни помітно відрізняються, але відчути це можна тільки в порівнянні.

    • Переконатися, що обоє батьків відносились до однієї породи, тобто британські кошенята з’явилися від в’язки британського кота з кішкою, також і у шотландців – обоє батьків однієї породи. Для цього можна попросити документи тварин.

    • Ще одна важлива ознака – зовнішній вигляд, про який написано вище, але і тут все пізнається в порівнянні. Британці масивні, у них широке тіло, шия дуже коротка, вона може бути взагалі не видно, вуха тільки прямі. Шотландці більш вишукані і мініатюрні, у них чітко видно шию, тонші лапи і хвіст, трохи відрізняється вираз очей.

    • Важливо пам’ятати, що навіть якщо подивитися відео, чим відрізняється британська кішка від шотландської, не завжди так просто відрізнити ці дві породи. Шотландці можуть бути як прямовухими, так і весловухими, а британці народжуються тільки з прямими вухами!

    • Ті, хто вирішив займатися розведенням або брати участь у виставках, повинні знати, що шотландські висловухі мають позначку SFS, шотландські короткошерстні – SSS і SCS. Це допомагає відрізняти їх, адже якщо представники обох порід прямовухі, то нерідко навіть професіонали не можуть визначити приналежність тварини, в цьому випадку допоможуть тільки документи, родовід і позначка в метриці.

    3.jpg  
    Відмінності між британцем і шотландцем існують, але не завжди їх може помітити навіть професіонал. Щоб відрізнити ці дві породи, необхідно порівняти їх зовнішній вигляд, але самий надійний варіант – подивитися родовід і документи, особливо якщо представники обох порід прямовухі.

    Про нас

    Наше покликання - дбати про здоров’я і комфортне життя домашніх улюбленців.

    -------------------------
    79000 м. Львів, вул. Гречана, 14

     +38(098) 6160465

    +38(098) 8612127 - менеджер по роботі з інтернет замовленнями

    +38(098)701 11 94 - менеджер по роботі з розплідниками

    info@vetland.com.ua

     

    Засоби гігієни

    © 2018 VetLand. Всі права захищено. Створення сайту: Дзиґа