Все корисне для ваших улюбленців

    Індивідуальна схема вакцинації собак

    Найбільш небезпечні інфекції виділені Всесвітньою асоціацією ветеринарних лікарів дрібних домашніх тварин (WSAVA) в окрему групу і є обов'язковими до вакцинації. Це такі захворювання, як чума м'ясоїдних, парвовірусний ентерит, інфекційний гепатит і сказ. В Україні до цієї групи, як правило, додають ще й лептоспіроз.

    Чума м'ясоїдних

    Парвовірусний ентерит, гепатит (DHP)
    Найнебезпечніші захворювання цуценят і собак, вакцинація проти яких обов'язкова у всьому світі. До них відносяться системні захворювання вірусної природи, що характеризуються тяжким перебігом хвороби, високим ризиком розвитку ускладнень і високою летальністю. До цієї групи входять чума м'ясоїдних (D), парвовірусний ентерит (P), гепатит (H). Джерелами захворювання є хворі тварини, бродячі собаки, дикі звірі, можливе також опосередковане зараження через інфікований ґрунт, воду, предмети.

    Лептоспіроз (Lepto, L4)

    Лептоспіроз (Lepto) у собак — це інфекційна хвороба, що уражає кровоносні судини, печінку, нирки та інші органи тварини. Зараження може відбуватися кількома шляхами, в основному через контакт з хворими собаками і заражену воду в місцях скупчення гризунів (біля ларьків, продовольчих магазинів). L4 — розширений захист від лептоспірозу за рахунок включення у вакцину двох додаткових різновидів збудника захворювання. У зв'язку з високою летальністю від лептоспірозу L4 рекомендована собакам, що активно пересуваються по місту та яких вивозять на природу, де збільшується ймовірність контакту з хворими гризунами, дикими тваринами. Лептоспіроз передається людині, тому ветеринарні лікарі часто рекомендують робити розширену вакцинацію проти лептоспірозу.

    Сказ (Rabies)

    Сказ - це смертельне захворювання собак, кішок та інших тепло- кровних, яке є небезпечним для людини. Щеплення проти сказу є обов'язковим в Україні. Домашній улюбленець може захворіти через укус хворої тварини (найчастіше диких лисиць або бродячих собак). На сьогодні ефективного лікування від сказу не існує, 100% тварин гине.

    Трахеобронхіт (KC)

    Інфекційний трахеобронхіт — висококонтагіозна інфекція собак з гострим перебігом, яка передається повітряно-крапельним шляхом, що за своїм характером нагадує грип людини. Хоча інфекційний трахеобронхіт рідко викликає загибель тварини, його ускладнення можуть завдати чимало прикрощів собаці і власникові (тривалий кашель, іноді до декількох місяців; підвищений ризик розвитку пневмоній; ослаблення організму). І звичайно ж, на час лікування і відновлення можна забути про поїздки, подорожі і виставки.

     

    Яка програма вакцинації підходить моєму собаці?

    nobivak 1

     

    Схема вакцинації в залежності від програми

     

    nobivak 2

    Про нас

    Наше покликання - дбати про здоров’я і комфортне життя домашніх улюбленців.

    -------------------------
    79000 м. Львів, вул. Гречана, 14

     +38(098) 6160465

    +38(098) 8612127 - менеджер по роботі з інтернет замовленнями

    +38(098)701 11 94 - менеджер по роботі з розплідниками

    info@vetland.com.ua

     

    Засоби гігієни

    © 2018 VetLand. Всі права захищено. Створення сайту: Дзиґа