Все корисне для ваших улюбленців

    Ви годуєте свого котика лише м'ясом? Будьте обережні!

    Ви годуєте свого котика лише м'ясом? Звичайно, це природно, адже вони хижаки. Проте господарям необхідно знати і негативні сторони такої годівлі.

    Згідно результатів досліджень Утрехтського університету в Нідерландах (https://www.independent.co.uk/life-style/raw-meat-pet-food-animal-health-risks-humans-study-e-coli-listeria-salmonella-a8155231.html), які опубліковані в журналі Veterinary Record, було виділено ураженість м'ясних продуктів, якими згодовувались домашні коти, бактеріями і паразитами. Було проаналізовано 35 комерційних заморожених продуктів з восьми різних марок, широко доступних у Нідерландах. Встановлено, що E. coli присутня у восьми продуктах (23%), лістерій було виявлено 15 продуктів (43%) та видів сальмонели в семи продуктах (20%). Як інфекції E.coli, так і Salmonella  були пов'язані з серйозними захворюваннями. Крім того, чотири продукти (11%) містять паразит Sarcocystis cruzi, а ще чотири містять Sarcocystis tenella. Тим часом у двох продуктах (6%) було виявлено Toxoplasma gondii.

    Були проведенні схожі дослідження в Голландії (https://veterinaryrecord.bmj.com/content/182/2/50). Метою було тестування на наявністі зоонозних бактеріальних та паразитарних патогенів у голландських комерційних RMBD. Було проаналізувано комерційні заморожені мясопродукти восьми різних марок. Серотип O157: H7 був виділений із восьми продуктів (23%), а продукти, що продукують бета-лактамази, розширеного спектру E coli було виявлено у 28 продуктах (80%). Listeria monocytogenes присутня у 19 продуктах (54%), інші види лістерій в 15 продуктах (43%) та види сальмонели в семи продуктах (20%). Щодо паразитів, чотири продукти (11%) містили Sarcocystis cruzi та ще чотири (11%) S tenella. У двох продуктах (6 %) був виявлений Toxoplasma gondii. Результати цього дослідження демонструють наявність потенційних зоонозних патогенів у заморожених продуктах, що можуть бути джерелом бактеріальних інфекцій у тварин, а також і їх передача людям, що теж є ризиковано.


    Щоб захистити тварин від уражень глистами та інфекціями необхідно:

    • при придбанні сирого м'яса заморозка;
    • при приготуванні варити протягом 20 хв.

    Або годувати якісним кормом, розробленого спеціально для певного виду тварин.
    Власники домашніх тварин повинні бути поінформовані про ризики, пов'язані з харчуванням їхніх тварин і обрати правильний шлях годівлі своїх улюбленців.

    Про нас

    Наше покликання - дбати про здоров’я і комфортне життя домашніх улюбленців.

    -------------------------
    79000 м. Львів, вул. Гречана, 14

     +38(098) 6160465

    +38(098) 8612127 - менеджер по роботі з інтернет замовленнями

    +38(098)701 11 94 - менеджер по роботі з розплідниками

    info@vetland.com.ua

     

    Засоби гігієни

    © 2018 VetLand. Всі права захищено. Створення сайту: Дзиґа